НОНОВУЛИН

Състав на една таблетка:

Активна субстанция : Megestrol  Acetate  10 mg  и ексципиенти: лактоза, царевично нишесте, повидон, талк, магнезиев стеарат и аерозил. 

Показания

 За блокиране ( прекъсване ) и отлагане на еструса при кучета и котки; за успокояване на сексуално възбудени мъжки кучета и котараци и свързаните с това промени в поведението ( сатириазис ); при милиарна екзема при котки. Мегестролът е полусинтетичен дериват на прогестерона с прогестероно-подобно действие ( прогестаген ). Подтиска отделянето на гонадорелизинг хормони от хипоталамуса, респективно на гонадотропни хормони (фоликулостимулиращ и лугеинизиращ) от аденохипофизата, зреенето на фоликулите и овулацията. Получава се състояние подобно на бременност, без да настъпва еструс. Активен е и при вътрешно приложение.Продуктът притежава антиестрогенен, антиовулаторен и антифертилитетен ефекти.

Противопоказания

Да не се прилага при недостигнали полова зрелост кучета и котки; да не се използва при бременни кучки и котки и при псевдобременност; при кучки и котки с гинекологични разстройства на хормонална основа и при гинекологични инфекции.

Нежелани странични реакции

При продължителна употреба (неспазване режима на приложение) във високи дози (предозиране ) е възможна апатия и затлъстяване на третираните кучета и котки, гландулоцистозна хиперплазия на ендометриума, фиброцистозна дегенерация и тумори на млечната жлеза, метрити, пиометрити, провокиране и изостряне на захарен диабет.При младите , недостигнали полова зрелост животни, често се получава липса на еструс и безплодие. При прекратяване на третирането дори в препоръчваните дози, се наблюдава нередовност в половия цикъл.

Лекарствени или други форми на взаимодействия

Не са известни

Използва се само за ветеринарномедицинска употреба.

Дозировка за всеки вид животно , метод и начин на приложение

Прилага се перорално в следните дози в зависимост от вида на животните:

Кучета:за прекъсване на еструса - по 1 - 2 mg/kg m. ( средно по 1,5 mg/kg m. ) за 3 дни, започвайки с появата на първите признаци на разгонеността ( оток на вулвата, поява на кървави флокули в естралния секрет ) и по 0,5 - 1 mg/kg m. в следващите 7 дни ( по 1 - 2 таблетки в първите 3 дни и по 1/2 - 1 таблетка през следващите 7 дни ); за забавяне ( времен-но отлагане ) на еструса ( при транспорт, участия в изложби и състезания и др. ) - по 0,5 mg/kg m. дневно, като третирането започва 7 дни преди очакваната разгоненост и продъл-жава докато е необходимо отлагането на еструса ( минимум 14 дни ), като при необходи-мост от продължаване на ефекта, след почивка от 10 дни процедурата може да се повтори. Това може да се прави само един път на 6 месеца.; при сексуално възбудени мъжки кучета (сатириазис) със или без агресивност или други промени в поведението се използуват същите дози, както за прекъсване на еструса при кучките.

Котки: за прекъсване на еструса - по 5 mg/котка ( 1/2 таблетка ) за 8 последователни дни, започвайки с първите признаци на еструса ; за отлагане на еструса - по 2,5 mg/котка ( 1/4 таблетка ) 3 пъти седмично през целия естрален период ; при сатириазис при котараците - по 2 mg/kg m. за 30 дни ( до изчезване на признаците ).

Карентен срок

Карентен срок няма

Контакти

Адрес:
ГОЛАШФАРМА ООД

е-Поща:
office@golashfarma.com

Телефон и факс:
+359 888 300 755
+ 359 701 505 70

Продукти - ИЗБРАНИ

Друго

Чака инфо

golash logo bg

Internation Online shop.
All our products in one place!

Buy now!

Buy here  

Call Center

Имаш въпроси?

Свържи се с нас!

Помощ?