ЛЕВАКОЛУМБИН

Състав на една таблетка:Levamisol hidrochlorid 23 mg, 75 mg, 300 mg и помощни вещества: лактоза, царевично нишесте, повидон, талк, магнезиев стеарат и аерозил.

Действие: Левамизолът е антихелминтик от групата на имидазотиазолите. Притежава широк спектър на действие срещу нематодите паразитиращи в стомашно - чревния канал и дихателните пътища на кучетата, зайците,едрите и дребни преживни животни, свинете. Активен е срещу ларвните, младите незрели и зрели форми на паразитите. Предизвиква парализа и изхвърлянето им навън чрез разстройване на енергийния обмен ( инхибиране активността на фумарат - редуктазата в митохондриите, респективно образуването но АТФ ) и чрез прекъсване на нервно - мускулната проводимост ( холинергичен ефект, последван от трайна деполяризация на постсинаптичните мембрани ). Не действа овоцидно. Левамизолът се резорбира много добре от храносмилателния канал и затова антинематодния му ефект е еднакъв при ентерално и парентерално приложение в едни и същи дози. Освен това левамизолът спомага за възстановяване на имунологичния статус на макроорганизма и индуцира синтезата на интерферон.

Показания: За лечение на стомашно - чревни и белодробни нематодози при кучета (причинени оттоксокари, токеаскари, анкилостоми, трихоцефали, унцинарии и трихури) и декоративни зайци инвазирани с Trichostrongulus spp. Jrichocephalus spp. и др.

Противопоказания: Да не се прилага при животни с тежки бъбречни и чернодробни увреждания; при силно изтощени и бременни животни в последната третина от бременността.

Нежелани лекарствени реакции: При предозиране могат да се наблюдават локомоторна възбуда,саливация, лакримация, кашлица, тремор, уриниране, дефекация, повръщане, които прояви отзвучават за 5 -15 min. При необходимост като антидот се използва атропин.

Лекарствени или други форми на взаимодействия, кито могат да повлияят действието на продукта: Да не се прилага заедно или 14 дни преди и след третиране на животните с фосфороорганични съединения и диетилкарбамазин; да не се дава заедно с фенотиазин метпиридин и прокаин.

Специални предпазни мерки за прилагащите лекарствения продукт на животните: Не се изискват Дозировка и начин на приложение: Отпуска се без лекарско предписание. Прилага се вътрешно, само за ветеринарномедицинскаупотреба в следните дози: За кучета и зайци - по 7,5 mg/kg.m. (по една таблетка на 10 kg.m.)

Дава се директно и индивидуално с примамка на всяко прицелно животно. За по- добър ефект се препоръчва 10-12 часова гладна диета преди употреба.

Карентен срок: няма.

Контакти

Адрес:
ГОЛАШФАРМА ООД

е-Поща:
office@golashfarma.com

Телефон и факс:
+359 888 300 755
+ 359 701 505 70

Продукти - ИЗБРАНИ

Друго

Чака инфо

golash logo bg

Internation Online shop.
All our products in one place!

Buy now!

Buy here  

Call Center

Имаш въпроси?

Свържи се с нас!

Помощ?